Actualment esteu veient Una mirada restaurativa a la salut mental

Una mirada restaurativa a la salut mental

L’institut TV inicia un nou projecte amb l’objectiu de millorar la salut mental dels seus alumnes i de tota la comunitat educativa. 

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, un 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. 

En l’actualitat s’evidencia un deteriorament de la salut mental dels joves que es reflecteix en ansietat, depressió, tristesa, trastorns de la conducta alimentària, conductes suïcides, pèrdua d’il·lusió, entre d’altres. 

L’Institut Torre Vicens ha volgut aportar el seu gra de sorra, dissenyant una àrea virtual per a què l’alumnat disposi d’un espai de parla i escolta per compartir els seus sentiments i pensaments, les seves pors i angoixes... 

Amb aquest objectiu, neix Salut mental, salut emocional. Parlem-ne” 

A través del formulari PARLEM-NE, l’alumnat podrà exposar dubtes, explicar inquietuds i formular preguntes sobre la seva salut mental i emocional, d’una manera confidencial. 

Tot l’alumnat disposarà d’aquesta plataforma d’ajuda segura, amb la que es pretén que es puguin sentir còmodes per expressar tot  allò que els preocupa, ja que parlar sobre els propis sentiments pot ajudar a mantenir una bona salut mental i emocional. 

L’equip d’orientadores professionals del centre, respondrà totes les qüestions de forma personalitzada i acurada. 

En aquest espai virtual també s’hi poden trobar materials i recursos tant visuals com escrits sobre salut mental i emocional.  A més, hi haurà un apartat de  FAQ’s (preguntes freqüents) que s’anirà actualitzant amb els temes que s’aniran tractant. 

Aquest projecte neix l’objectiu de desestigmatitzar els problemes de salut mental i assessorar en la gestió de les emocions. 

«Fer-se càrrec del benestar d’un mateix és un primer pas per a sentir-se i mantenir-se en una bona salut» 

Deixa un comentari