DIETÈTICA I NUTRICIÓ

CFGS-dietetica

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l’alimentació de les persones, analitzar-ne els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població.

La durada és de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics.

  • Organització i Gestió de l’Àrea de Treball Assignada en la Unitat/Gabinet de Dietètica 
  • Alimentació Equilibrada 
  • Dietoteràpia
  • Control Alimentari
  • Microbiologia i Higiene Alimentària 
  • Educació Sanitària i Promoció de la Salut 
  • Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica 
  • Relacions en l’Equip de Treball 
  • Formació i Orientació Laboral
  • Formació en Centres de Treball 
  • Síntesi

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de batxillerat,
  • tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista, 
  • haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
  • haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
  • tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
  • tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent, o 
  • haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • tècnic o tècnica en dietètica i nutrició,
  • responsable d’alimentació en empreses de servei d’àpats, 
  • tècnic/a en higiene dels aliments,
  • consultor o consultora en alimentació i
  • educador sanitari o educadora sanitària.

En el cas que hagis cursat altres estudis, com per exemple un cicle formatiu LOGSE o LOE, tens la possibilitat de poder convalidar algun dels mòduls del cicle formatiu al que t’has matriculat. Tota la informació aqui.

Abans de fer la sol·licitud via formulari pots consular les taules.

Taula de convalidacions de DIE: Dietètica

Formulari de sol·licitud de convalidacio

En el cas que hagis treballat més de 2 anys en el sector de la dietètica i educació alimentària pots demanar hora pel servei d’informació i orientació a les persones (SIOP) i t’informaran de les possibilitats que tens per obtenir crèdits reconeguts mitjançant l’experiència laboral.

La matrícula semipresencial és de caràcter individual i té com a finalitat facilitar l’accés als ensenyaments de formació professional de les persones que acrediten documentalment la incompatibilitat de l’horari lectiu amb:

  • el treball,
  • tenir cura d’altres persones, o
  • qualsevol altra circumstància excepcional que impedeixi o dificulti d’assistir a totes les hores lectives.

La matrícula semipresencial combina les activitats presencials amb aquelles que no impliquen la presència dels alumnes en el centre, però que són dirigides pels professors per tal que es cursin íntegrament totes les activitats d’aprenentatge programades per al crèdit o unitat formativa. Cal assistir presencialment almenys a la meitat de les hores previstes per al crèdit o unitat formativa.

Si estàs en alguna d’aquestes situacions pots fer la sol·licitud mitjançant aquest formulari: Formulari Matricula Semipresencial

Horari

Primer curs en horari de matí de 8.25 a 14.55h

Segon curs en horari de tarda de 14.00 a 20.20h

Cost del curs

 

Beques i ajuts

Es possible sol·licitar beques i ajuts pels estudis post-obligatoris, consulteu la informació al següent enllaç

Sol·licitud d’informació

Pagaments de matrícula, taxes, material, activitats i sortides

Close Menu