ESPAI FAMÍLIA

Aquest espai està creat amb la intenció de solventar qualsevol classe de dubte que pugui sorgir en les famílies dels alumnes matriculats al centre, o d’aquelles que estiguin pensant en fer-ho.

Com retornar els ecoBooks

Aquí teniu una infografia que explica com heu de retornar els ecobooks

Altres informacions d'interès

Com els joves i adolescents poden treballar les emocions en aquesta situació de confinament?

L’INS Torre Vicens i el seu Departament d’orientació us vol proposar una Guia de consells pràctics per als joves durant el confinament.

“No són les coses que em passen , els moments o les persones que donen sentit a la meva vida… Sóc JO que dona sentit a les coses que em passen, als moments i a les persones dins de la meva vida.”

LLIBRES DE TEXT I MATERIAL ESCOLAR

Llibres i material d’ESO i batxillerat:

A 1r ESO  i a 2n ESO, els llibres de text de CATALÀ, CASTELLÀ, MATEMÀTIQUES i ANGLÈS estan socialitzats i, per tant, NO CAL COMPRAR-LOS.

Les lectures de CATALÀ, CASTELLÀ i ANGLÈS NO ESTAN SOCIALITZADES, I CAL COMPRAR-LES.

Socialització de la resta de llibres de text:

El centre ofereix el Projecte de Reutilització de llibres de text EcoBooks, amb l’empresa Iddink (https://www.iddink.cat) , per als llibres no socialitzats indicats anteriorment per part del centre. El dia 5 de juliol es farà una reunió informativa al centre, per a les persones interessades. Tots els nous matriculats a ESO rebreu un full informatiu.

  •  Ordinadors portàtils:

Per a l’alumnat d’ESO, es recomana portar un ordinador portàtil per a les classes. El centre proposa un model concret,  però es pot portar el que es vulgui.

  • Agenda per a ESO:

L’AMPA de l’Institut proporcionarà l’agenda escolar als socis de l’AMPA d’ESO. Es podran recollir al despatx de l’AMPA des del primer dia de curs.

  • Carpeta amb classificadors per a batxillerat:

L’AMPA de l’Institut proporcionarà una carpeta amb classificadors dissenyada especialment per al centre, als socis de l’AMPA de batxillerat. Es podrà recollir al despatx de l’AMPA a l’inici de curs.

Llibres i material de cicles formatius de grau mitjà:

Els següents sn alguns dels llibres ja confirmats per als cicles formatius. En alguns cicles no s’utilitza llibre de text, i en altres no es donarà la bibliografia fins a l’inici de curs.

Llibres i material de cicles formatius de grau superior:

Els següents són alguns dels llibres ja confirmats. En alguns cicles no s’utilitza llibre de text, i en altres no es donarà la bibliografia fins a l’inici de curs.

L’AMPA de l’Institut proporcionarà una carpeta amb classificadors dissenyada especialment per al centre, als socis de l’AMPA de cicles formatius i PFI. Es podrà recollir al despatx de l’AMPA a l’inici de curs.

PREGUNTES FREQÜENTS

El centre socialitza els llibres de 1r d’ESO de matemàtiques, català, castellà i anglès, i a 2n d’ESO els de matemàtiques, català i castellà, per la qual cosa no cal comprar-los.

Per a la resta de llibres d’ESO i batxillerat, estem en contacte amb una empresa externa privada, que ofereix reutilització de llibres a preus assequibles.

A ESO, una part de l’equip esportiu està estardarditzat, i cal comprar-lo. Amb la documentació de la matrícula us arribaran les instruccions.

Aquest curs escolar, a primer, segon i tercer d’ESO no es pot portar, en cap cas. A partir de 4rt d’ESO, sí, però només es pot utilitzar als esbarjos.

Per a tot l’alumnat del centre, les faltes d’assistència consten a l’Aplicatiu tutoria, que els pares podeu consultar en qualsevol moment.

Tanmateix, a primera hora de cada dia, es fa un control de l’assistència de l’alumnat d’ESO, i si l’alumne/a no ha arribat al centre, es truca a la família per a comprovar si l’absència és o no justificada, i fer-ne sabedors als pares.

Podeu trucar directament al centre i deixar l’encàrrec a consergeria, indicant nom de l’alumne, grup i tutor, per tal que ho puguin comunicar al tutor/a del grup. El telèfon és el 973 22 00 33.

Si, l’AMPA organitza les activitats extraescolars. A inici de curs, es fa arribar a les famílies la relació d’activitats.

En el cas d’ESO, no pot sortir del recinte. En cas que hagi de sortir, cal la comunicació prèvia dels pares al seu tutor, i si l’han de venir a buscar, l’alumne ha de romandre al centre fins que vinguin a recollir-lo/la. Si el veniu a buscar sense avisar prèviament, cal comunicar-ho a consergeria per tal que ho facin saber a algun membre de l’equip directiu.

Per a batxillerat i cicles formatius, els alumnes poden sortir del recinte a l’hora de l’esbarjo, per decisió del Consell escolar del centre. La resta de l’horari han de romandre al centre.

Amb la matrícula d’ESO es demana l’autorització general als pares per a totes les sortides a la ciutat de Lleida.

La resta de sortides han de ser autoritzades individualment per part dels pares.

S’abonen directament abans de cada sortida escolar. En algunes sortides com el viatge de final de curs de 4rt d’ESO o semblants, cal fer l’ingrés en un compte corrent.

Disposem d’una cantina on s’ofereix varietat de plats a preus raonables, i també es pot portar el dinar de casa i escalfar-lo als microones que hi ha a la cafeteria. Si l’alumnat és d’ESO, només es preveu que es quedi si després ha de fer alguna activitat extraescolar, ja que estan acompanyats d’una persona contractada per l’AMPA.

Cal que us poseu en contacte amb el tutor del vostre fill.

En les entrevistes inicials que fa el tutor/a amb les famílies, us informarà del seu l’horari d’atenció de tutoria, i les formes en què podeu contactar amb ell/ella.

Podeu demanar hora de visita, be per telèfon, be a través del vostre fill/a o pel correu intern de l’Aplicatiu tutoria. Si és urgent, podeu trucar per telèfon al centre, i deixar l’encàrrec.

És un programa impulsat pel Departament d’Ensenyament i pel Departament de Salut.

El programa “Salut i escola” (PsiE) pretén apropar els serveis de salut als centres docents i als adolescents, mitjançant l’assessorament d’una infermera, al nostre centre la Blanca Aguarod. La infermera ofereix xerrades sobre diferents temes relacionats amb la salut: l’alimentació, la prevenció de les drogodependències i la salut afectiva i sexual. Així mateix té un servei de consulta oberta per assessorar als alumnes en aquests temes.

Per saber-ne més: Programa Salut i Escola 

Sol·licitud d’informació

Pagaments de matrícula, taxes, material, activitats i sortides

Close Menu