Actualment esteu veient L’Institut Torre Vicens col·labora en el projecte Obrint Portes

L’Institut Torre Vicens col·labora en el projecte Obrint Portes

L’Institut Torre Vicens, centre de referència a Lleida, imparteix dos cicles formatius de la branca d’edificació. En concret ofereix el cicle formatiu de grau mitjà d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació i el cicle formatiu de grau superior de Projectes d’edificació. En el seu àmbit, l’institut participa i col·labora amb l’innovador projecte Obrint Portes. 

Obrint Portes és una cooperativa sense ànim de lucre que té com a objectiu la millora a l’accés a l’habitatge per les persones que no tenen el dret garantit. Per fer-ho, rehabiliten habitatges en desús tant de propietat publica com privada, mitjançant masoveria urbana. Aquesta forma alternativa d’accés a l’habitatge consisteix en un acord entre el propietari de l’immoble en desús i una part masovera. Doncs, la cooperativa actua com a vincle i part intermediària entre propietaris i persones que necessiten un habitatge. 

La ciutat de Lleida ha acollit la masoveria urbana en clau social com a alternativa d’accés a l’habitatge mitjançant dos projectes pilots. Per una banda, joves amb dificultats d’accés a l’habitatge van realitzar les rehabilitacions pertinents dels immobles cedits a la cooperativa a la Bordeta i a la Mariola, amb el suport i formació de professionals. D’altra banda, recentment va finalitzar les millores del quart habitatge cedit a la cooperativa, un habitatge de propietat privada. Cal esmentar que també estan treballant en altres zones com Balaguer i Igualada. 

L’Institut Torre Vicens també ha aportat el seu gra d’arena amb la rehabilitació d’un magatzem al carrer Anselm Clavé a Lleida. Amb aquests projectes, l’alumnat pot experimentar i aplicar els seus coneixements de forma aparent, trobant-se amb les situacions reals del sector de la construcció i de l’edificació. 

És un projecte real i executat íntegrament a través de l’aprenentatge significatiu on s’han aplicat metodologies actives ABP, amb les quals s’aconsegueix una educació inclusiva i una millora dels resultats acadèmics. 

Des de l’Institut volen continuar formant part del canvi oferint solucions per aquelles persones que més ho necessiten tot beneficiant al seu alumnat en la seva formació acadèmica i professional. 

 

Deixa un comentari