Salut mental, Salut emocional

parlem-ne

una mirada restaurativa a la salut mental

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, un 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. En l’actualitat s’evidencia un deteriorament de la salut mental dels joves que es reflecteix en ansietat, depressió, tristesa, trastorns de la conducta alimentària, conductes suïcides, pèrdua d’il·lusió, entre d’altres.

Des de l’Institut Torre Vicens hem volgut crear una àrea virtual perquè l’alumnat disposi d’un espai de parla i escolta per compartir els seus sentiments i pensaments, les seves pors i angoixes… Amb aquest objectiu, neix “Salut mental, salut emocional. Parlem-ne”

A través del formulari PARLEM-NE, l’alumnat podrà exposar dubtes, explicar inquietuds i formular preguntes sobre la salut mental i emocional. L’equip d’orientadores professionals del centre, respondrà totes les qüestions de forma personalitzada i acurada a cada cas.

Tot amb l’objectiu de desestigmatitzar els problemes de salut mental i assesorar en la gestió de les emocions.

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 9.24.26
Reprodueix vídeo

TOT VA COMENÇAR AIXÍ

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.15.53
Reprodueix vídeo

“La mare”

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.17.09
Reprodueix vídeo

“Ansiedad”

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.19.16
Reprodueix vídeo

“Tot em costava molt”

Captura de pantalla 2023-03-29 a las 10.32.45
Reprodueix vídeo

“Addicció”

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.22.08
Reprodueix vídeo

“No era feliz”

CONSELLS QUE M'HAN AJUDAT

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.25.46
Reprodueix vídeo

“Estimar”

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.26.54
Reprodueix vídeo

“Confiar”

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.28.09
Reprodueix vídeo

“Demanar ajuda”

Captura de pantalla 2023-05-10 a las 9.04.49
Reprodueix vídeo

“Companys”

Captura de pantalla 2023-03-13 a las 10.31.08
Reprodueix vídeo

“Valentía”

Recull de material

En el següent espai es recolliran diferents documents d’informació i de suport per a millorar la salut mental i emocional.

Biblioteràpia

En el següent espai es recolliran diferents llibres per ajudar a treballar el benestar emocional i la salut mental a través de la lectura.

Preguntes freqüents

L’OMS defineix ‘salut’ com l’estat de benestar físic, mental i social complet, no només a l’absència d’afeccions o trastorns. Això significa que el concepte de salut mental està relacionat amb la promoció del benestar físic i psíquic, la prevenció de trastorns mentals i el tractament i recuperació de les persones amb problemes de salut mental.

Segons l’OMS una de cada quatre persones desenvoluparà un problema de salut mental al llarg de la seva vida.

Un estil de vida sa i saludable, una bona alimentació, fer exercici físic regularment, evitar l’estrés, evitar el consum de substàncies tòxiques i tenir una vida social activa ajuda a prevenir els problemes de salut mental.

Amb l’atenció i el suport adequats, les persones amb problemes de salut mental poden recuperar-se.

Les persones que pateixen de molt estrès estan sovint més emocionals, ansioses, irritables i fins i tot deprimides. Certs mètodes de relaxació, com respirar profundament i meditar, i la pràctica d’exercici són maneres molt útils de suportar l’estrès.

Ja sigui un trastorn d’ansietat diagnosticat, una feina estressant o un compromís per parlar en públic, el fet de practicar aquest tipus de respiració pot ajudar. La respiració alternada per les fosses nasals és bona per reduir l’ansietat, l’estrès i la depressió a través de la relaxació i la realineació de la ment, el cos i la respiració.

El trastorn d’ansietat social és un temor intens i persistent de ser observat i jutjat pels altres. Aquesta por pot afectar el treball, l’escola i altres activitats diàries.
 

És la teràpia o tractament a través dels llibres. Fa referència a l’ús de llibrres per ajudar els pacients a entendre els seus problemes.

et recolzem

Si tens dubtes, ens vols explicar les teves inquietuds o formular preguntes sobre la salut mental i emocional, fes clic al botó de sota.

Et recordem que el teu contacte serà anònim i obtindràs una resposta d’una persona professional en la salut mental i emocional.

Difusió del Projecte

Instagram

El projecte "𝐒𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥, 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐞𝐦𝐨𝐜𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥. 𝐏𝐚𝐫𝐥𝐞𝐦-𝐧𝐞" té l'objectiu de millorar la salut mental de l'alumnat i de tota la comunitat educativa. A l'Institut Torre Vicens hem volgut aportar el nostre gra de sorra, dissenyant una 𝐚̀𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥 perquè l'alumnat disposi d'un espai de parla i escolta per compartir els seus sentiments i pensaments, les seves pors i angoixes.

lleidatv tv3cat 324cat rac1oficial elnacionalcat segrediari 8tvcat

#parlemne #parlemnetorrevicens #torrevicens #lleida #instituttorrevicens #salutmental #salutmentallleida #fp #eso #fplleida #esolleida #batxillerat #batxilleratlleida #ansietat

El projecte "𝐒𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥, 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐞𝐦𝐨𝐜𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥. 𝐏𝐚𝐫𝐥𝐞𝐦-𝐧𝐞" té l`objectiu de millorar la salut mental de l`alumnat i de tota la comunitat educativa. A l`Institut Torre Vicens hem volgut aportar el nostre gra de sorra, dissenyant una 𝐚̀𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥 perquè l`alumnat disposi d`un espai de parla i escolta per compartir els seus sentiments i pensaments, les seves pors i angoixes.

lleidatv tv3cat 324cat rac1oficial elnacionalcat segrediari 8tvcat

#parlemne #parlemnetorrevicens #torrevicens #lleida #instituttorrevicens #salutmental #salutmentallleida #fp #eso #fplleida #esolleida #batxillerat #batxilleratlleida #ansietat
...

91 0

Projecte realitzat per: