Actualment esteu veient L’Institut Torre Vicens forma part del programa STEAMcat

L’Institut Torre Vicens forma part del programa STEAMcat

L‘Institut Torre Vicens forma part del programa d’innovació pedagògica STEAMcat, convertint-se en l’únic centre d’educació secundària de Lleida seleccionat dins d’aquest pla. En aquest s’aprofiten les metodologies, perspectives i tecnologies adients a l’aula i el treball del professora on es fomenta el pensament crític dels alumnes i es millora la percepció social de la ciència. 
 
Recentment, durant la setmana de la ciència, s’han desenvolupat diverses activitats i tallers dintre d’aquest marc metodològic. Les activitats programades van permetre que els alumnes combinessin el coneixement i l’experimentació amb la diversió per així poder treballar i aprendre d’una forma més dinàmica el camp de la ciència i la tecnologia. Així mateix, és un projecte que es fonamenta en les noves tècniques pedagògiques que tracten de potenciar la comunicació i la creativitat. 
 
Les activitats que s’han ofert durant aquesta setmana han sigut molt diverses i adaptades per a tot l’alumnat. Els alumnes i les alumnes de l’Institut han pogut gaudir dels següents tallers: “Terra paral·lela”, “Jugem?”, “STEAMem la Robòtica”, “Saps de què està fet el teu mòbil?, “Aprenem jugant” i altres tallers impartits per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida, en concret sobre el funcionament dels satèl·lits per sistemes de navegació global GPS/GNS D’altra banda s’han presentat els projectes “Technovation” i s’han celebrat diverses conferències sobre energia, robòtica, astrofísica, economia circular… 
 
En el programa STEAMcat s’utilitzen metodologies didàctiques caracteritzades per ser significatives i contextualitzades, ja que parteixen de l’experiència prèvia de l’alumnat. També es caracteritzen per ser crítiques i actives perquè fomenten la proactivitat de l’alumnat. Tan mateix, tenen en compte la sostenibilitat promovent metodologies que puguin ser emprades en diferents situacions, temes i moments de la manera més sostenible. S’utilitza una metodologia inclusiva i integradora en un sentit ampli per atendre a diferents escenaris i realitats relacionades amb els agents del procés d’aprenentatge. 
 
Les activitats STEAM que es realitzen a l’Institut compleixen amb l’objectiu principal de formar en ciència i tecnologia al nostre alumnat d’ESO i batxillerat. Per fer-ho es realitzen una sèrie d’exposicions de ciència i tecnologia, activitats, jornades, materials educatius elaborats, activitats d’escoles adscrites i convenis de col·laboració amb la Universitat de Lleida i amb altres empreses de la branca tecnològica i científica. 
 
L’Univers Steam, és un dels projectes d’innovació educativa de l’institut; una mirada a la realitat que transporta als alumnes d’ESO a l’admiració de la natura i a les aplicacions tecnològiques, les quals més endavant plasmaran en la seva vida professional. 
 
Per concloure, aquestes jornades han ajudat a fomentar l’aprenentatge entre iguals, la cooperació, l’experimentació i els coneixements.  

Deixa un comentari