You are currently viewing L’Institut Torre Vicens forma part del programa STEAMcat

L’Institut Torre Vicens forma part del programa STEAMcat

L‘Institut Torre Vicens forma part del programa d’innovació pedagògica STEAMcat, convertint-se en l’únic centre d’educació secundària de Lleida seleccionat dins d’aquest pla. En aquest s’aprofiten les metodologies, perspectives i tecnologies adients a l’aula i el treball del professora on es fomenta el pensament crític dels alumnes i es millora la percepció social de la ciència. 
 
Recentment, durant la setmana de la ciència, s’han desenvolupat diverses activitats i tallers dintre d’aquest marc metodològic. Les activitats programades van permetre que els alumnes combinessin el coneixement i l’experimentació amb la diversió per així poder treballar i aprendre d’una forma més dinàmica el camp de la ciència i la tecnologia. Així mateix, és un projecte que es fonamenta en les noves tècniques pedagògiques que tracten de potenciar la comunicació i la creativitat. 
 
Les activitats que s’han ofert durant aquesta setmana han sigut molt diverses i adaptades per a tot l’alumnat. Els alumnes i les alumnes de l’Institut han pogut gaudir dels següents tallers: “Terra paral·lela”, “Jugem?”, “STEAMem la Robòtica”, “Saps de què està fet el teu mòbil?, “Aprenem jugant” i altres tallers impartits per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida, en concret sobre el funcionament dels satèl·lits per sistemes de navegació global GPS/GNS D’altra banda s’han presentat els projectes “Technovation” i s’han celebrat diverses conferències sobre energia, robòtica, astrofísica, economia circular… 
 
En el programa STEAMcat s’utilitzen metodologies didàctiques caracteritzades per ser significatives i contextualitzades, ja que parteixen de l’experiència prèvia de l’alumnat. També es caracteritzen per ser crítiques i actives perquè fomenten la proactivitat de l’alumnat. Tan mateix, tenen en compte la sostenibilitat promovent metodologies que puguin ser emprades en diferents situacions, temes i moments de la manera més sostenible. S’utilitza una metodologia inclusiva i integradora en un sentit ampli per atendre a diferents escenaris i realitats relacionades amb els agents del procés d’aprenentatge. 
 
Les activitats STEAM que es realitzen a l’Institut compleixen amb l’objectiu principal de formar en ciència i tecnologia al nostre alumnat d’ESO i batxillerat. Per fer-ho es realitzen una sèrie d’exposicions de ciència i tecnologia, activitats, jornades, materials educatius elaborats, activitats d’escoles adscrites i convenis de col·laboració amb la Universitat de Lleida i amb altres empreses de la branca tecnològica i científica. 
 
L’Univers Steam, és un dels projectes d’innovació educativa de l’institut; una mirada a la realitat que transporta als alumnes d’ESO a l’admiració de la natura i a les aplicacions tecnològiques, les quals més endavant plasmaran en la seva vida professional. 
 
Per concloure, aquestes jornades han ajudat a fomentar l’aprenentatge entre iguals, la cooperació, l’experimentació i els coneixements.  

Deixa un comentari