Actualment esteu veient Institut Torre Vicens: Taller d’automaquillatge i complements capil·lars

Institut Torre Vicens: Taller d’automaquillatge i complements capil·lars

Els pacients de Càncer sovint estan perjudicats pels tractaments oncològics, i per això des de l’associació del Càncer de Lleida es realitzen tallers, classes i activitats mensuals per ajudar i assessorar els pacients en cosmètica facial, complements capil·lars i en cures a les perruques.

Recentment, des de l’Institut Torre Vicens han volgut aportar el nostre gra de sorra i han participat fent un taller a càrrec de la Direcció de perruqueria i estètica. En aquest, van dur a terme un taller d’automaquillatge, manteniment de perruques i aplicació de complements capil·lars on l’alumnat d’estètica i perruqueria ajudava i recomanava als pacients a com tenir cura de la seva pell i els ensenyava diferents tècniques de maquillatge. S’ha desenvolupat amb l’objectiu de visibilitzar, compartir i posar en comú diferents experiències. Així com, també contemplava el propòsit d’ensenyar i mostrar diferents tècniques de cura d’imatge personal per ajudar i aconsellar als pacients.

Cal destacar que a l’Institut Torre Vicens, en el cicle superior d’Estilisme i direcció de perruqueria, es desplega un nou mòdul de Perruqueria per a necessitats especials, entre els que es desenvolupa la perruqueria per a pacients oncològics. En aquest mòdul l’alumnat aprèn a assessorar els pacients i realitzen diferents tallers per a ensenyar diferents tècniques personalitzades. És el 4t curs que es fan assessoraments capil·lars individuals a l’Associació contra el càncer on rotatòriament l’alumnat de 2n d’Estilisme realitza un voluntariat. D’aquesta manera, es pretén treballar en l’autoestima afavorint poder tractar un problema comú que provoca els tractaments oncològics que repercuteixen en la imatge facial i en les relacions socials. 

És el primer any que l’Institut participa en aquest taller, el que ha suposat una experiència molt enriquidora per a tots els participants tant en l’àmbit professional com personal. 

Deixa un comentari