Actualment esteu veient Amb el cor a la mà, un projecte de suport vital de l’Institut Torre Vicens

Amb el cor a la mà, un projecte de suport vital de l’Institut Torre Vicens

Durant la darrera setmana de maig va tenir lloc el lliurament de premis als guanyadors del  concurs del projecte Amb el cor a la mà. Amb aquest acte es tanca el segon any d’aplicació d’aquest projecte i el primer en què es pot celebrar el concurs de tancament. 

Amb el cor a la mà és un projecte educatiu al voltant del suport vital bàsic desenvolupat conjuntament per l’alumnat i l’equip docent del segon curs del Cicle Formatiu del Grau Mitjà d’Emergències Sanitàries de l’Institut Torre Vicens. El projecte vol assegurar que cap estudiant surti de l’Institut sense conèixer les maniobres bàsiques de suport vital necessàries per atendre una persona que ha tingut una aturada respiratòria. L’objectiu final es formar en valors i aprenentatges que puguin ajudar a salvar la vida d’una persona. 

El projecte Amb el cor a la mà es divideix en dues fases. La primera desplegada durant el 2n trimestre d’aquest curs en la qual l’alumnat de 2n TES han passat per les 22 classes dels nivells d’ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior fent sessions de formació teòriques i pràctiques sobre com atendre una persona que ha patit una aturada respiratòria a un total de 336 alumnes. Se’ls ha explicat la importància d’actuar de manera ràpida, avisant els serveis d’emergència 112, anar a buscar un desfibril·lador automàtic, DEA i instruir-los en el seu funcionament i també com fer la maniobra de ressuscitació cardiopulmonar, RCP tant aviat com es pugui, un acte fonamental per poder ajudar amb garanties a la persona que no respira. 

La segona fase del projecte va consistir en un concurs on una parella de cada grup que ha rebut la formació, ha mostrat la seva habilitat en l’actuació davant el supòsit de trobar-se amb una persona que ha patit una aturada respiratòria. L’alumnat de 2n TES aquesta vegada han valorat la correcció en tots  els passos i finalment han proclamat els guanyadors d’aquest 1r concurs, una parella de 4t d’ESO B al torn de matí i una parella de 2n CFGS PRJ a la tarda. Ambdues parelles han estat obsequiades per l’AFA de l’Institut amb un val de compra en una llibreria. 

La voluntat de l’Institut Torre Vicens és continuar desenvolupant aquest projecte durant els cursos vinents i estendre’l a tota la comunitat educativa del nostre entorn per assegurar el coneixement de les maniobres bàsiques de suport vital necessàries per atendre i respondre davant d’una persona que ha tingut una parada respiratòria. 

Deixa un comentari