Actualment esteu veient Setmana de la Dona i la Nena a la ciència a l’Institut Torre Vicens

Setmana de la Dona i la Nena a la ciència a l’Institut Torre Vicens

Del passat dilluns 6 al diumenge 12 de febrer va tenir lloc la Setmana de la Dona i la Nena a la ciència a l’Institut Torre Vicens. És una setmana que es celebra cada curs lectiu per celebrar i commemorar el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència a través de diverses activitats. 
 
Doncs, es van organitzar diferents activitats a totes les etapes educatives: ESO, Batxillerat i Formació professional. D’aquesta manera, tot l’alumnat tindria l’oportunitat de commemorar i celebrar aquest dia tan rellevant. 
 
Per una banda, l’alumnat d’ESO i Batxillerat va realitzar diferents activitats el divendres dia 10 de febrer. Entre aquestes s’incloïa una taula rodona al gimnàs de l’Institut amb la participació de diferents científiques i enginyeres representants de diversos àmbits d’estudi. Es van posar a debat diferents temes per fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia entre tots els públics. Entre ells: Quina visió té el jovent? Hi ha rols científics o tecnològics associats a un gènere? Podem trencar el mite? On som i cap a on podem anar? Una sèrie de preguntes que donen peu a qüestionar una realitat actual. 
 
A la taula rodona hi van participar científiques i enginyeres de les nostres terres com Romi Pena Subirà, Catedràtica, investigadora i professora d’ETSEA; Houda Laghouaouta, Enginyera agrònoma i estudiant de doctorat de la Universitat de Lleida; Marta Oliva Solé, Enginyera, coordinadora de la Universitat de Lleida de transformació digital; Verònica Teixidó Estiarte, Enginyera de Quality Assurance, GFT i Fátima López Fernández, cap de transferència de tecnologia i aliances amb indústria del Centre de Visió per computador. 
 
L’alumnat de 4t d’ESO va rebre un taller impartit per Montse Vilarrubí de l’empresa Universal Smart Cooling, on l’objectiu era explicar la seva experiència en la creació del startup Smart Cool per a ordinadors. 
 
D’altra banda, l’alumnat de formació professional, dins de l’hora de tutoria, va desenvolupar una activitat per conèixer a dones científiques que han destacat en el món de la ciència, la investigació i la tecnologia al llarg de la història. 
 
Destacar, que el dissabte 11 de febrer es va organitzar un esdeveniment a Lleida per part de WIA-E Barcelona on l’objectiu era impartir observacions astronòmiques, tallers per a grans i petits, ciència i tecnologia, entre d’altres. Algunes alumnes de batxillerat que cursen la matèria d’Estada a l’empresa de l’Institut Torre Vicens van participar-hi fent la presentació de la jornada. 
 
L’Abril, la Martina i l’Eliana, del grup Womentechmakers Lleida i Andreu Ibañez, coordinador de PERA (Ponent Aerospace) van presentar “Els teus somnis poden arribar a l’espai“. 
 
La presentació detallava el projecte desplegat per Ponent Aerospace, que consisteix en el primer joc que es juga contra un satèl·lit, el Space Chess. Aquesta aplicació ha sigut desenvolupada per estudiants dels Laboratoris TIC del Parc Agrobiotech de Lleida. 
 
En definitiva, l’Institut Torre Vicens, celebra aquest dia de forma lúdica i commemorativa. Una sèrie d’activitats que donen peu a trencar amb els esquemes que al llarg de la història han estat presents 

Deixa un comentari