Actualment esteu veient Participació de l’Institut Torre Vicens al concurs “Ciencia en Acción”

Participació de l’Institut Torre Vicens al concurs “Ciencia en Acción”

Els passats dies 7, 8 i 9 d’octubre va tenir lloc la 23a edició del concurs Ciència, Tecnologia i Matemàtiques: “Ciencia en Acción“ a Viladecans, Barcelona. Aquest és un concurs internacional dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica, en qualsevol de les seves disciplines. El principal objectiu del concurs és presentar la ciència d’una manera atractiva i motivadora, per tal de despertar la curiositat del públic més jove tot gaudint dels diferents projectes que es mostren i dels espectacles de ciència que s’ofereixen. També el concurs internacional d’astronomia “Adopta una estrella” per apropar l’astronomia des d’un vessant lúdic al jovent.

En aquesta edició l’Institut Torre Vicens va exposar i presentar els tres projectes seleccionats i premiats. En la modalitat de sostenibilitat es va seleccionar el treball “Aprofitament de l’energia solar. Disseny de col·lectors solars”. En la modalitat de ciència i tecnologia el de “Robòtica assistencial per a persones cegues” i el projecte d’Innovació Retotech. A més, part de l’alumnat de l’institut, en concret setze alumnes, van participar en el projecte NASE“Latitud para viajary navegar”. La jornada va finalitzar amb l’entrega d’una medalla d’honor a la Cap d’estudis de l’Institut, l’Esther Pintó, per la seva implicació permanent en el desenvolupament del programa, presentant any rere any diferents projectes.

Participar en aquests concursos permet viure la ciència i tecnologia en primera persona i veure com s’implementa per a donar solucions a problemes reals. En resum, l’alumnat gaudeix de l’experiència mentre que adquireix un aprenentatge competencial, significatiu i vivencial, que és en definitiva l’objectiu que perseguim.

Deixa un comentari