Actualment esteu veient Devfest Lleida 2022

Devfest Lleida 2022

Avui a l’Institut Torre Vicens se celebrarà i presentarà el Devfest Lleida 2022, la desena edició de l’esdeveniment cientificotecnològic més important que desenvolupen els Google Developer Groups arreu del món, on l’objectiu aquest any és promoure les tecnologies NewSpace i el desenvolupament de software amb Google.

Aquest any, el GDC Lleida conjuntament amb Ponent Aerospace, Women Techmakers Lleida i Liquid Galaxy LAB presenten una edició característica amb l’objectiu de dur a terme una varietat de projectes i presentacions integrades en les tecnologies Google i adreçades al món del NewSpace, així com estudis Aeroespacials.

Durant el congrés, hi haurà diverses ponències a càrrec de Paula Vidal i Claudia Diosán, GDG Lleida i Women Techmakers Lleida leads, també de la Mentora nacional programa estudiants de Google GDSC, Irene Ruiz Castro, Andreu Ibáñez, director Laboratoris TIC, Parc Científic de Lleida i entre molts altres professionals del sector. Tot seguit, també es presentarà el LG Space Chess, un projecte elaborat conjuntament amb Hydra-Space. Es tracta d’un joc d’escacs on probablement serà la primera vegada que es podrà jugar contra un satèl·lit. Ha estat desplegat per l’estudiant Pablo Sanchidrian amb una beca d’estiu de Google GSoC 2022, i mentoritzat per Víctor Sanchez, Google Developer Expert en Tecnologies Web i Andreu Ibáñez, GDG Lleida lead i mentor del programa de beques GSoC. Acabada la presentació del projecte, es podrà jugar amb un Liquid Galaxy a la zona expositiva.

L’assistència a l’acte és a la sala d’actes a l’Institut Torre Vicens, format híbrid on hi ha places presencials limitades i també accés en línia. L’esdeveniment comença a càrrec de la directora del centre, Chus Castro, amb la benvinguda oficial, seguidament es dona pas a la presentació dels grups WTM i GDG Lleida i al Sr. Joan R. Castro, regidor de l’Ajuntament de Lleida i Sra. Jordina Freixanet, 2na tinent d’alcalde i representant d’Alcaldia, tot seguit, s’inicien les ponències molt interessants a càrrec de diversos professionals del sector i per concloure, la presentació preliminar Treball de Recerca sobre Artemis, la nova missió de la NASA per tornar a la Lluna i que durà a la primera dona allà, a càrrec de Josep Sert, estudiant de l’Institut Torre Vicens.  

Durant tot l’acte, es podrà visitar la zona expositiva on s’exposaran diferents materials relacionats amb els projectes presentats i explicats, Cubesats i Sistma Liquid Glaxy.

L’Institut Torre Vicens obre les portes del seu centre per celebrar amb molta emoció aquesta desena edició, col·laborant conjuntament i activament amb altres partners. Si vols seguir l’acte en línia, et facilitem el següent enllaç: 

Devfest Lleida 2022 – 3r Congrés divulgatiu de les tecnologies NewSpace 

Deixa un comentari