Actualment esteu veient Visita a l’antic Palau de Justícia

Visita a l’antic Palau de Justícia

“Perquè l’arquitectura és, de totes les arts, la que més ardidament prova de reproduir en el seu ritme l’ordre de l’univers, que els antics anomenaven kosmos…” (Umberto Eco, 1980, El nom de la Rosa)

L’alumnat de la família professional de Cicle Superior d’Edificació i Obra Civil de l’Institut Torre Vicens de Lleida, va visitar les obres d’adequació de l’antic Palau de Justícia, una construcció de l’any 1949, per a la nova seu del Museu d’Art de Lleida.

En Rubén Aragüés Paco, exalumne de l’Institut Torre Vicens, i en Jaume Terés Armillas, arquitecte de l’Ajuntament de Lleida, van ser amfitrions de luxe explicant com solucionar problemes estructurals per recuperar visualment les restes d’adoberies del segle XIV.

L’explicació pedagògica de la solució arquitectònica, la distribució i la diferenciació d’espais, va permetre que l’alumnat entengués el perquè del canvi d’estructura i de funció. Amb les obres d’adequació es farà un canvi de funció de la pell de l’edifici i s’expandirà el pati central convertint l’edifici en un museu tancat en si mateix. No obstant l’adequació es mantindrà el respecte a parts que mantindran el record de l’antiga edificació tot gaudint de l’aspecte modern de la nova proposta rehabilitada. El nou museu mantindrà la mirada còmplice de part de la nova coberta a la Seu Vella. 

Doncs, l’alumnat va poder gaudir del procés i de diferents explicacions dels sistemes d’instal·lació i adequació del nou museu de Lleida. És un projecte que ha dut a terme l’Ajuntament de Lleida i altres administracions i que de forma molt generosa permeten realitzar visites periòdiques tot explicant el perquè de cada detall i de totes les decisions preses. Aquest tipus de sortida, garanteix que l’alumnat de l’Institut Torre Vicens pugui gaudir aprenent de forma real i exemplar. 

 

Deixa un comentari