PROJECTE D'INNOVACIÓ RESPCELL-J

Jornada Tècnica IRB Lleida
Microscopi invertit
Cultiu cel·lular
Previous slide
Next slide

L’Institut Torre Vicens encapçala el projecte Respcell-J premiat en la VII Convocatòria d’ajudes de Caixabank Dualiza i FP Empresa. Aquesta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb l’Instituto Lorenzo Hervás y Panduro de Cuenca i amb la participació destacada de l’investigador Jose Serrano de l’IRB Lleida, ha rebut una generosa ajuda de 15.607€ destinada a impulsar l’aprenentatge i la innovació en els àmbits científic, tecnològic i educatiu.

 

L’objectiu principal del projecte és reforçar les competències de l’alumnat que cursa l’especialització de cultius cel·lulars i el cicle formatiu de grau superior de laboratori clínic i biomèdic en ambdós centres educatius. L’aportació de CaixaBank Dualiza permetrà apropar-los de manera pràctica a la investigació científica i tecnològica.


Els estudiants seleccionats tindran l’oportunitat única de participar en la resolució d’un repte real plantejat per un grup de recerca de l’IRB Lleida. A més a més, adquiriran coneixements sobre tècniques innovadores per a la determinació de la respiració cel·lular i aprendran a aplicar el software de gestió d’imatges ImageJ en cultius cel·lulars i tècniques de biologia molecular, tot treballant en xarxa.


Aquesta iniciativa no només enriqueix l’aprenentatge dels estudiants, sinó que també promou la col·laboració entre institucions educatives i centres de recerca, posant en pràctica els principis de CaixaBank Dualiza. La inversió en la formació d’aquest talent emergent contribuirà al desenvolupament de professionals més capacitats i compromesos amb els reptes científics i tecnològics del futur.